عمل جراحی بینی یا رینوپلاستی به عنوان یکی از رایج ترین و پرطرفدارترین جراحی های زیبایی در ایران شناخته شده و هدف آن بهبود ظاهر بینی و در برخی موارد اصلاح مشکلات تنفسی است. با وجود آنکه این عمل برای بسیاری از افراد به طور موفقیت آمیزی انجام می شود، اما همیشه بی خطر نیست و ممکن است برای برخی از افراد عوارض و خطرات جدی به همراه داشته باشد. عمل بینی، اگرچه می تواند به افزایش اعتماد به نفس و بهبود عملکرد تنفسی کمک کند، اما نباید از ریسک ها و مشکلات احتمالی آن چشم پوشی کرد.
هدف این مقاله بررسی موارد منع عمل بینی و عوامل افزایش دهنده خطرات عمل بینی است. پس اگر شما هم می خواهید بدانید که عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟ و چه کسانی کاندیدای مناسبی جهت انجام عمل بینی نیستند؟ تا انتها با ما همراه باشید.
عمل بینی برای چه افرادی توصیه نمیشود؟
تصمیم گیری در مورد انجام یا عدم انجام عمل بینی به نیازها و اهداف فردی شما بستگی دارد. بیمارانی که کاندید عمل بینی هستند ممکن است برای اهداف زیبایی یا عملکردی جراحی را انتخاب کنند. به عنوان مثال، شرایط رایج زیبایی شامل بینی با برآمدگی بزرگ روی پل یا بینی بیش از حد بزرگ یا بیش از حد پهن است. دیگر دلایل پزشکی شامل اصلاح انحراف سپتوم برای مشکلات تنفسی یا رفع شکستگی بینی است.
انجام جراحی بینی یک تصمیم بزرگ بوده و ضروری است که بیمار از جراحی بینی، خطرات و روند بهبودی مطلع شود. بسیاری از جراحان پلاستیک ترجیح می دهند که بیمارانشان برای گرفتن چنین تصمیم بزرگی آگاه و از نظر ذهنی و عاطفی بالغ باشند. بنابراین ممکن است بپرسید که عمل بینی برای چه افرادی مضر است؟ این سوالی است که در این بخش به آن پاسخ خواهیم داد.
سن خیلی کم یا زیاد
بیماران جوانتر می توانند جراحی بینی انجام دهند، اما جراحان پلاستیک توصیه می کنند که بیماران حداقل در اواخر نوجوانی یا بزرگسالی (بیش از هجده سال) باشند. بهترین سن عمل بینی زمانی است که تمام رشد اسکلتی و بافت نرم صورت کامل شده است که معمولاً در سن 16 سالگی اتفاق می افتد. افراد زیر سن قانونی اصلا گزینه مناسبی برای این جراحی نیستند.
افراد دارای بیماری زمینه ای
بیمارانی که هیچ شرایط یا بیماری شدید پزشکی ندارند، کاندیدای خوبی هستند. از طرفی افراد که مبتلا به بیماری های خاص و زمینه ای می باشند، ضروری است پیش از هر اقدامی حتما با پزشک معالج خود مشورت کنند.
بیماری هایی که مانع عمل بینی می شوند عبارت هستند از اختلالات خونریزی و افراد با کم خونی بالا، بیماری ریوی و مشکلات تنفسی، بیماران قلبی و عروقی، فشار خون بالا، بیماران دیابتی و افراد با سیستم ایمنی ضعیف. همچنین اگر دارای حساسیت شدید نسبت به داروهای بیهوشی می باشید، حتما این نکته را به جراح خود یادآوری کنید.
ترس از تغییر چهره
بیمارانی که از ظاهر کلی یا شکل بینی خود ناراضی هستند و به طور کامل می دانند چه تغییراتی می خواهند ایجاد کنند، کاندیدای خوبی هستند. اگر ترس از تغییر چهره، شما را برای عمل بینی مردد کرده است، پس پیشنهاد می کنیم فعلا به سراغ انجام این جراحی نروید.
عدم آگاهی از عوارض جراحی
بیماران می خواهند درک روشنی از آنچه در طی یک عمل جراحی بینی از سر می گذرانند داشته باشند. پس لازم است از قبل، از تمام خطرات و عوارض احتمالی آگاه باشید. اگر چنین اطلاعاتی ندارید، مشاوره با دکتر احمدی شما را از تمام نکات و موارد جراحی بینی آگاه خواهد کرد.
مشاوره تخصصی با دکتر مهدی احمدی
عوارض عمل بینی
جراحی بینی نیز مانند هر عمل جراحی زیبایی دیگری، خطرات و عوارض خاص خود را دارد. از این رو در این بخش به بررسی برخی از این عواض پرداخته ایم:
- عفونت: عفونت یک عارضه نادر جراحی بینی است و جراح یک دوره پیشگیری از آنتی بیوتیک را برای شما تجویز می کند تا در هفته اول پس از عمل مصرف کنید. این مشکل می تواند به دلیل کم خونی شدید باشد. پس پیش از عمل از تأثیر کم خونی بر جراحی بینی غافل نشوید.
- خونریزی یا تشکیل هماتوم: هنگامی که سپتورینوپلاستی انجام می شود، خطر کمی برای تشکیل هماتوم تیغه بینی وجود دارد. این را می توان به راحتی در کلینیک درمان کرد، اما برای اطمینان از درمان سریع و موثر باید زود تشخیص داده شود.
- تاخیر در بهبود زخم: این یک عارضه شایع در بیمارانی است که قبل و بعد از عمل به سیگار کشیدن ادامه می دهند. به همین دلیل است که ما همیشه به همه افرادی که سیگار یا الکل مصرف می کنند توصیه می کنیم حداقل چهار هفته قبل و بعد از جراحی سیگار را ترک کنند تا خطر عوارض بهبود زخم کاهش یابد.
- بی حسی نوک بینی: بی حسی یا سوزن سوزن شدن نوک بینی یک عارضه جانبی موقتی است که باید بین 3 تا 6 ماه پس از جراحی به تدریج بهبود یابد. این اغلب مربوط به تورم جراحی بینی است که ممکن است حتی تا 12 ماه هم طول بکشد.
- درد مداوم: این یک عارضه نادر است و می توان به طور موثر آن را با استفاده از مسکن پس از عمل و کاهش فعالیت هایی که ممکن است تورم بینی را افزایش دهد، مانند انجام ورزش های شدید خیلی زود پس از جراحی، مدیریت کرد.
باید در نظر داشت که همه انواع روش های جراحی دارای خطرات خاصی هستند و بهبودی بیماران بسته به نوع جراحی، مهارت پزشک جراح و سایر عوامل خاص بیمار متفاوت است. انجام آزمایش های قبل عمل بینی به جلوگیری از برخی عوارض و خطرات کمک خواهد کرد.
چگونه خطرات جراحی بینی را به حداقل برسانیم؟
بیشتر خطرات جراحی بینی را می توان با اطمینان از اینکه کاندید مناسبی برای جراحی بینی هستید به حداقل برسانید. شما باید به وضوح درک کنید که این روش شامل چه چیزی است و انتظارات شما از جراحی باید واقع بینانه باشد. این ممکن است به چندین مشاوره قبل از عمل نیاز داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که شما به طور کامل این روش و خطرات احتمالی آن را درک می کنید. شما باید دستورالعمل های قبل و بعد از عمل جراحی خود را به طور کامل دنبال کنید. عدم رعایت این موارد ممکن است خطر بروز عوارض بعد از جراحی بینی را افزایش دهد.
مشاوره تخصصی با دکتر مهدی احمدی
اگرچه ممکن است جراح گاهی از تصویربرداری سه بعدی برای ترسیم ساختار بینی شما استفاده کند، اما نباید به ظاهر تصاویر اهمیت زیادی بدهید، زیرا بهبودی پس از جراحی قابل کنترل نیست. اگر سیگار می کشید، باید حداقل چهار هفته قبل و بعد از عمل از سیگار کشیدن خودداری کنید، زیرا این امر می تواند منجر به تاخیر در بهبود زخم و نتایج زیبایی ضعیف شود. اگر مشکلات پزشکی زمینه ای یا مشکلات پوستی موضعی دارید که بر بینی تأثیر می گذارد، باید جراح خود را در جلسه مشاوره مطلع کنید. مطمئن شوید که زمان زیادی را برای استراحت و ریکاوری اختصاص دهید و از شروع فعالیت های شدید، از جمله رفتن خیلی زود به باشگاه پس از جراحی اجتناب کنید.
جراحی زیبایی بینی توسط دکتر احمدی در تهران
مرکز جراحی دکتر مهدی احمدی، یکی از پیشروترین کلینیک های جراحی زیبایی در تهران است. این متخصص جراحی پلاستیک با سال ها تجربه در انجام انواع جراحی های بینی اعم از اولتراسونیک و جراحی بینی اصلاحی یکی از بهترین ها در این حوزه شناخته می شود.
اگر شما هم از ظاهر بینی خود راضی نیستید و یا با اختلالاتی مثل انحراف بینی یا پولیپ مواجه اید، هماهنگی با دکتر احمدی و انجام یک جلسه مشاوره برای آگاهی از شرایط و موارد منع عمل بینی، اطلاعات ارزشمندی را در این خصوص در اختیار شما قرار خواهد داد.