چه زمانی می‌توان بعد از عمل بینی ورزش کرد؟ راهنمای کامل

ورزش بعد از عمل بینی
فهرست مطالب

بعد از هر جراحی پلاستیک، قبل از اینکه بتوانید به فعالیت های روزمره خود بازگردید، یک دوره بهبودی وجود دارد. این دوره به خصوص در مورد جراحی های صورت به دلیل بافت های ظریف درگیر اهمیت دارد. بنابراین اگر اخیراً تحت عمل جراحی زیبایی بینی قرار گرفته اید، احتمالا می خواهید بدانید که چند وقت بعد از عمل بینی می‌توان ورزش کرد؟

جراحی بینی یکی از رایج ترین انواع جراحی پلاستیک است و اغلب برای بازیابی یا ترمیم فرم بینی افراد انجام می شود که می تواند ظاهر و قابلیت های تنفسی آنها را بهبود بخشد. اما ورزش بعد از عمل بینی بی خطر است؟ تا چه مدت ورزش بعد از عمل بینی ممنوع است؟ این سوالاتی است که با مطالعه این مقاله از مجله وب سایت دکتر احمدی پاسخ آنها را خواهید یافت.

خطرات و عوارض ورزش زودهنگام پس از عمل بینی

جراحی بینی یکی از پرمتقاضی ترین عمل های زیبایی است. بسیاری از افراد می خواهند پس از جراحی هر چه زودتر به روال عادی خود بازگردند. با این حال، انجام ورزش خیلی زود پس از جراحی بینی خطرات زیادی دارد.

در اینجا چند نکته کلیدی در مورد اینکه چرا باید تمرین خود را تا زمان بهبودی کامل به تعویق بیندازید، آورده شده است.

خطرات و عوارض ورزش زودهنگام پس از عمل بینی

افزایش خطر خونریزی داخلی

در طی عمل جراحی بینی، از بیهوشی استفاده می شود و بافت نرم بینی از استخوان جدا می شود که می تواند خطر خونریزی داخلی را افزایش دهد. ورزش خیلی زود پس از عمل شما می تواند خونریزی داخلی موجود را که هنوز التیام نیافته است بدتر کند و فشار بیشتری بر بافت های شکننده وارد کند.

طولانی شدن زمان التهاب و تورم بینی

تورم بینی اغلب تا چند هفته پس از جراحی از بین نمی رود. ورزش بعد از جراحی بینی می تواند باعث افزایش التهاب در ناحیه شود. اگر پزشک به شما توصیه کرده است که چند هفته بعد از جراحی استراحت کنید، بهتر است این توصیه را دنبال کنید تا از زمان بهبودی مناسب اطمینان حاصل کنید. علاوه بر این، عدم استفاده از مواد غذایی ممنوعه قبل از عمل بینی می تواند به جلوگیری از طولانی شدن زمان بهبودی کمک کند.

افزایش کمبودی

یکی از نگرانی های اصلی افزایش تورم و کبودی است. فشار بیش از حد، خود می تواند باعث تورم بینی و کبودی بیشتر شود که نه تنها ناخوشایند به نظر می رسد بلکه بهبودی شما را طولانی تر می کند.

تحریک محل های برش

طی انجام جراحی بینی برش هایی ایجاد می شود که بهبود کامل آنها زمان می برد. اگر بیمار قبل از اینکه این برش ها زمان کافی برای بهبودی مناسب داشته باشند، ورزش کند، خطر عفونت افزایش می یابد. علاوه بر این، در طول فعالیت بدنی شدید، باکتری ها ممکن است با محل های زخم باز تماس پیدا کنند. به این ترتیب ممکن است بخیه ها ضعیف شده و عوارض دیگری مانند جای زخم یا تغییر شکل بینی پس از جراحی را نیز ایجاد کند.

تغییر شکل بینی

برای کسانی که آتل بینی دارند، ورزش عاقلانه نیست. شما ممکن است به طور تصادفی این تکیه گاه ها را جابجا کرده یا به آن آسیب برسانید و ترمیم و شکل دهی بینی خود را به خطر بیندازید.

تاخیر در زمان ریکاوری

انجام فعالیت های ورزشی خیلی زود پس از انجام عمل بینی، زمان بهبودی را به شدت افزایش می دهد، زیرا پس از فروکش کردن تورم و بهبود مناسب، فشار غیرضروری بر ناحیه وارد می کند که می تواند در روند بهبودی کافی اختلال ایجاد کند. استراحت کافی پس از عمل جراحی زیبایی بینی باعث می شود که عوارض جانبی جزئی سریع تر از بین برود.

ورزش‌های مجاز در ماه اول

همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم، این مقاله به این موضوع می پردازد که آیا بعد از عمل بینی میتوان ورزش کرد؟ و انجام چه ورزش هایی بی خطر است؟ پس برای یافتن پاسخ این سوالات همچنان با ما همراه باشید.

1. پیاده روی و دویدن سبک

پیاده روی سبک یا آهسته دویدن بعد از عمل بینی بی خطر در نظر گرفته می شود. با این حال، باید با پیاده‌روی‌های کوتاه شروع کنید، حداکثر 15 دقیقه. سپس به تدریج زمان و مسافت خود را افزایش دهید تا بدنتان احساس راحتی کند.

روزهای بعد از جراحی، ادامه تمرینات سبک مانند راه رفتن و کشش بسیار مهم است. این فعالیت ها به تقویت گردش خون و جلوگیری از تشکیل لخته های خون کمک می کند. همچنین مهم است که از هرگونه فعالیت شدیدی که می تواند باعث تورم یا آسیب بیشتر به رگ های خونی ظریف در بینی شود، اجتناب کنید.

1. پیاده روی و دویدن سبک

2. شنا کردن

شنا یک ورزش عالی برای قبل و بعد از جراحی بینی است. این ورزش به بیمار این امکان را می دهد که بدون وارد کردن فشار اضافی به بینی، تمام بدن خود را حرکت دهد. از شنای شدید که شامل استفاده از شیرجه، پرش و چرخش است خودداری کنید.

3. دوچرخه سواری

دوچرخه سواری نیز یک شکل عالی از ورزش های کم تاثیر برای بیماران پس از جراحی بینی است. درست مانند هر فعالیت دیگری، دوچرخه سواران باید مطمئن شوند که در هیچ فعالیتی که شامل تکان های ناگهانی یا فشار دادن بیش از حد به بدن است، شرکت نکنند، اما دوچرخه سواری ملایم اغلب توسط اکثر افراد با عوارض جزئی مانند درد و تورم در اطراف بینی تحمل می شود.

4. وزنه برداری

بهتر است از وزنه برداری حداقل تا 6 هفته پس از جراحی بینی یا تا زمانی که جراح برای انجام این ورزش به شما اجازه می دهد، خودداری کنید. اگر تمرینات با وزنه در حالی که تورم باقی مانده است از سر گرفته شود، می تواند باعث فشار بیشتر بر روی ساختارهای ظریف صورت گردد که منجر به عوارضی مانند کبودی و جای زخم در طول ریکاوری می شود.

4. وزنه برداری

5. یوگا

یوگا زمانی مفید است که پس از جراحی به درستی انجام شود، محدود کردن حرکات گسترده که باعث ایجاد استرس خاص در ناحیه تحت درمان بینی در طول زمان بهبودی می شود، از آسیب بیشتر یا عوارض مرتبط با جراحی زیبایی بینی جلوگیری می کند.

6. پیلاتس

از آنجایی که این تمرین عمدتاً بر روی قدرت مرکزی تمرکز دارد و در عین حال تعادل کنترل شده را تنها با استفاده از حرکات تدریجی آهسته امکان پذیر می کند، پیلاتس برای بیماران پس از جراحی بینی که مایل به ادامه ورزش بدون ایجاد استرس اضافی بر روی بینی خود هستند، کاملاً ایمن است. علاوه بر این، انجام آهسته تمرینات ایروبیک بعد از عمل بینی نیز می تواند بی خطر باشد.

چه زمانی بعد از جراحی بینی می توان ورزش کرد؟

دو هفته اول: در دو هفته اول پس از عمل زیبایی بینی، فعالیت باید سبک و ملایم باشد. به طور کلی، این به معنای اجتناب از هر نوع ورزش بدنی، حتی ورزش های سبک مانند پیاده روی یا یوگا بعد از عمل بینی است. همچنین اکیداً توصیه می شود که در این دوره از بلند کردن وسایل سنگین و اجسامی که بیش از 3 کیلوگرم وزن دارند، دوری کنید.

دو تا چهار هفته پس از جراحی: در حدود دو یا سه هفته پس از جراحی می توانید ورزش های سبک را در برنامه روزانه خود بگنجانید اما قبل از شروع، با جراح خود در مورد ورزش های مجاز صحبت کنید.

شما همچنان می خواهید در این دوره از فشار بیش از حد خود جلوگیری کنید، بنابراین فعالیت های با سرعت متوسط ​​مانند پیاده روی بعد از عمل بینی یا دوچرخه سواری در زمین های هموار را در نظر داشته باشید. آهسته دویدن در این مرحله و تردمیل بعد از عمل بینی هنوز توصیه نمی شود.

چهار هفته و پس از آن: در چهار هفته پس از جراحی بینی، می توان فعالیت خود را افزایش داد، اما پزشک همچنان باید اولویت شماره یک شما باشد.

در این دوره، تمرینات شدیدتری که نیاز به همکاری بین بخش‌های مختلف ماهیچه‌های صورت شما دارند، دوباره مجاز می شوند، مانند دویدن و شنا کردن بعد از عمل بینی.

وزنه زدن بعد از عمل بینی با شدت کم (3 ست برای هر گروه عضلانی، 12 تا 15 تکرار) انجام داد تا زمانی که فشاری به ناحیه بینی وارد نشود.

در نهایت، پنج هفته به بعد، آزادی کلی از نظر انتخاب ورزش که شامل دویدن از تپه ها، طناب زدن، انجام ورزش حرفه ای، بدنسازی بعد از جراحی بینی و … می شود، برای شما مجاز خواهد بود. البته توصیه می کنیم که همواره به مراقبت های بعد از عمل بینی توجه داشته باشید.

چه زمانی بعد از جراحی بینی می توان ورزش کرد؟

چه زمانی می توانم بعد از جراحی بینی به ورزش کامل برگردم؟

زمان از سرگیری تمرینات کامل بعد از جراحی بینی می تواند بسته به فرد و وسعت جراحی متفاوت باشد. به طور کلی توصیه می شود حداقل تا دو هفته پس از جراحی از انجام فعالیت های شدید یا ورزش خودداری کنید. در هفته سوم یا چهارم پس از جراحی، اکثر بیماران می توانند فعالیت های شدیدتری مانند دویدن یا دوچرخه سواری را از سر بگیرند.

توجه داشته باشید که در این ایام، انجام ورزش‌های در معرض آفتاب ممنوع است. همچنین برای دست یابی به بهترین نتیجه لازم است تا مراقب نحوه خوابیدن بعد از عمل بینی باشید.

چه زمانی می توانم بعد از جراحی بینی به ورزش کامل برگردم؟

بهبودی بعد از جراحی بینی: خیلی سریع ورزش را شروع نکنید!

زمان بهبودی برای همه افرادی که تحت عمل جراحی زیبایی بینی قرار می گیرند، می تواند چندین ماه و گاهی حتی یک سال طول بکشد. حتی پس از شش هفته، بینی به ویژه در برابر ضربه ها و تکان ها حساس است که می تواند باعث آسیب شود. اگر شما هم متقاضی عمل زیبایی بینی هستید و به دنبال یک پزشک باتجربه و حرفه ای می گردید، دکتر مهدی احمدی، سلامت و زیبایی شما را تضمین می کند.

البته به خاطر داشته باشید که پس از جراحی و قبل از انجام هر گونه ورزش شدید، مهم است که از پزشک خود مجوز بگیرید. بازگشت خیلی زود به فعالیت ها می تواند سلامت بینی شما را به خطر بیندازد. حتی اگر عجله کردن در روند بهبودی وسوسه انگیز باشد، به خودتان زمان داده و احترام بگذارید تا در حین بهبودی از بدن خود مراقبت کنید.

منبع

منبع

منبع

آیا محتوای این صفحه مفید بود؟
اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.