مبارزه با سرطان یکی از چالش برانگیزترین موارد در حوزه سلامت است. یکی از سرطانهایی که در خانمها بیشتر رخ میدهد، سرطان سینه میباشد. پس از درمانهای دشوار این بیماری، بازسازی سینه میتواند نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی بیماران داشته باشد. پروتز سینه یکی از گزینههای رایج برای بازگرداندن ظاهر طبیعی سینه پس از جراحی است. در این مقاله در سایت دکتر احمدی قصد داریم تا پروتز سینه بعد از سرطان را به خوبی بررسی کنیم، اگر شما نیز برای این بخش از بدن خود نیاز به پروتز دارید تا انتها همراه ما باشید.
چرا باید بعد از سرطان، پروتز سینه انجام شود؟
پروتز سینه جزو محبوبترینهای جراحی زیبایی بدن میباشد، این گزینه بعد از سرطان سینه نیز کاربرد دارد. درمان این بیماری اغلب نیازمند برداشتن کامل یا بخشی از سینه است که به طور قطعی روی ظاهر فیزیکی و روحیه بیمار تأثیر منفی خواهد گذاشت. با این حال سوالی که برای برخی از افراد رخ میدهد این است که چرا بعد از سرطان سینه، باید پروتز سینه انجام داد؟
- به جلوگیری از مشکلات کمر و گردن که ممکن است با برداشتن سینه ایجاد شود، کمک میکند.
- از لیز خوردن لباس زیر به بالا جلوگیری میکند و به لباس ها کمک میکند تا بعد از عمل جراحی برای برداشتن سرطان سینه متناسب شوند.
- شخص نیازی نیست تا از پروتزهای خارجی استفاده کند.
بهترین زمان انجام عمل بازسازی پستان
یکی از مواردی که برای پروتز سینه باید به آن توجه کرد، بهترین سن عمل پروتز سینه میباشد. این سن برای افراد ۱۸ تا ۵۰ سال گزارش شده اما شرایط پروتز سینه برای افراد مبتلا به سرطان کمی متفاوتتر از باقی افراد است.
به طور کلی بعد از ۶ الی ۱۲ ماه بعد از درمانهای تکمیلی سرطان سینه از قبیل پرتودرمانی میتوان پروتز سینه انجام داد.
روش های ترمیم پستان
پستان زنان، نه تنها یکی از اساسیترین بخش از بدن آنان محسوب میشود، بلکه نقش مهمی در احساس زنانگی و اعتماد به نفس آنها دارد. متاسفانه گاهی اوقات به دلایل مختلف، از جمله بیماریها یا حوادث، این بخش از بدن زنان آسیب میبیند و نیاز به ترمیم پیدا میکنند. انتخاب بهترین روش بازسازی پستان بعد از سرطان نیز براساس نیاز بیمار و نظر پزشک مشخص میشود، در این بین انجام پروتز سینه در تهران توسط دکتر احمدی یکی از گزینههای کمک کننده برای افراد میباشد که از انواع آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1. پروتز سیلیکونی
پروتز سیلیکونی یک نوع عمل بازسازی پستان ها پس از ماستکتومی میباشد، این پروتز به گونهای است که در زیر پوست یا عضلات مخصوص زیر بافت سینه قرار میگیرد. پروتزهای سیلیکونی به دو نوع گرد و قطره ای تقسیم میشوند که هر کدام بر اساس شکل و اندازه متفاوت هستند. استفاده از پروتز سینه سیلیکونی مانند هر جراحی دیگری ممکن است با عوارضی همراه باشد، در نتیجه باید با پزشک برای انتخاب این پروتز مشورت کرد.
2. پروتز فلپ پوستی
فلپ پوستی نوع دیگر پروتز سینه بعد از ماستکتومی است که برای بازسازی پستان از بافتهای سایر نقاط بدن استفاده میشود. رایجترین فلپ که برای بازسازی سینه استفاده میشود، فلپ لاتیسموس دورسی (LD) است که در آن از بافت پشت (پوست، چربی و عضله) برای ساختن یک سینه جدید استفاده میشود. از بافت دیواره شکم میتوان به عنوان فلپ ساقه (عضله عرضی راست شکمی یا فلپ TRAM) نیز استفاده کرد.
بازسازی سینه چگونه انجام میشود؟
امروزه افراد زیادی بعد از سرطان سینه به پروتز سینه روی میآورند، در کنار دلایل انجام عمل بازسازی پستان بعد از سرطان سینه باید از مراحل آن نیز اطلاعات کامل را به دست آورد تا در صورت سوال، قبل از عمل پرسشهای مد نظر مطرح شود. از این مراحل میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- اولین قدم برای پروتز سینه بعد از سرطان، به فرد داروهای بیهوشی تزریق میشود تا فرد در حین عمل دردی را احساس نکند.
- در طی جراحی، پزشک برش کوچکی در زیر سینه یا زیر بغل ایجاد میکند و پروتز را در محل مناسب قرار میدهد.
- بعد از قرار دادن پروتز، محلهای برش بخیه زده میشود و پس از جراحی، بیمار باید در بیمارستان تحت مراقبتهای پزشکی قرار گیرد.
آمادگی قبل از جراحی بازسازی پستان بعد از سرطان
اولین اقدامی که برای پروتز سینه بعد از سرطان سینه باید انجام داد، انجام کارهایی به جهت آمادگی برای جراحی میباشد. برای پاسخ موفقیت آمیز این موارد بیمار و پزشک، تیم درمان باید با یکدیگر مشارکت داشته باشند.
- فرد برای معاینههای اولیه باید به پزشک مربوطه مراجعه کند، پزشک نیز با توجه به پرونده پزشکی روند درمانی برای او تجویز میکند.
- ۸ ساعت قبل از عمل چیزی ننوشید و نخورید و باید ناشتا باشید.
- یک هفته قبل از عمل داروهایی مانند ژلوفن ، پروفن و آسپرین که باعث انعقاد خون میشود را مصرف نکنید.
- به مدت دو هفته قبل از پروتز مصرف الکل را کنار بگذارید، چرا که بر روی بند آمدن خون پس از جراحی اثر منفی دارد.
روند بهبودی پس از جراحی بازسازی پستان
اطلاع از دوره نقاهت بازسازی سینه پس از سرطان نیز از نکاتی است که در روند بهبودی شما بسیار تاثیرگذار است. انجام فعالیتهایی مانند بلند کردن اجسام سنگین، ورزش و رابطه جنسی به مدت ۴ تا ۶ هفته ممنوع است. اکثر زنان میتوانند در عرض 6 تا 8 هفته به فعالیتهای عادی خود بازگردند. اگر ایمپلنت بدون فلپ (بافتهای خود بیمار) استفاده شود، زمان بهبودی شما ممکن است کوتاهتر باشد.
چه مراقبت هایی بعد از پروتز سینه بعد از سرطان وجود دارد؟
در بسیاری از موارد، بازسازی سینه با استفاده از پروتز ضروری است تا ظاهر طبیعی و متقارن بدن بیمار حفظ شود. برای این منظور آمادگی برای جراحی بازسازی پستان بعد از سرطان یکی از گامهای موثر برای این نوع جراحی است و در روند بهبودی فرد تاثیر مستقیمی دارد. اقدامات پروتز سینه بعد از سرطان عبارتند از:
- طبق گفتههای پزشک به طور مرتب داروهایی خود را مصرف کنید.
- به مدت دو هفته به سینههای خود فشار نیاورید.
- تا چند روز اولیه دستها را بالای سر خود قرار ندهید.
- در دو هفته اول فعالیتهایی که باعث فشار به بازو میشود را انجام ندهید.
- بعد از گذشت ۴۸ ساعت بعد از پروتز، میتوانید دوش بگیرید ولی بعد از آن به خوبی زخمهای خود را خشک کنید.
در چه مواردی نیاز به بازسازی پستان بعد از سرطان نیست؟
در شرایطی که سرطان برای بیمار فقط در قسمت کوچکی از سینه بوده و بیمار تنها بخشی از سینه را از دست داده، ممکن است حجم باقی مانده سینه به اندازه کافی باشد و نیازی به پروتز نباشد. از طرفی اگر جراحی حفظ سینه انجام دادهاید، معمولاً نیازی به پروتز ندارید. علاوه بر این بانوانی که بیماری زمینهای دیگر دارند یا به داروی بیهوشی حساسیت دارند نیز نمیتوانند پروتز سینه استفاده کنند.
عوارض احتمالی عمل بازسازی پستان بعد از سرطان
بنابر گفته سایت cancerresearchuk پروتز سینه بعد از سرطان مانند هر روش جراحی و زیبایی در کنار ویژگیهای منحصر بفرد خود عوارض احتمالی نیز دارد. یکی از رایجترین عوارض، عفونت در محل قرارگیری پروتز است. این عفونت نیاز به درمان دارویی یا جراحی مجدد برای برداشتن پروتز دارد. همچنین ممکن است بافت اطراف پروتز دچار سفت شدن و انقباض شود که به آن “کپسول سفت” گفته میشود. این موضوع میتواند باعث تغییر شکل و ناراحتی در پستان گردد. قرارگیری پروتز همچنین ممکن است باعث کاهش حس طبیعی لمس پستان شده و آن را سفت و غیرطبیعی کند. همچنین ممکن است به بافتهای پستان و ناحیه آسیب برساند. در موارد نادر نیز باعث نکروز، سفتی شانه و فیبروماتوز پستان میشود.
هزینه عمل بازسازی پستان بعد از سرطان
بعد از بررسی که در زمینه بازسازی سینه در مبتلایان به سرطان پستان انجام شد، یکی از موارد مهم برای پروتز سینه بعد از سرطان، هزینه این عمل میباشد. به طوری کلی این روش درمانی و زیبایی به نوع پروتز، اندازه پروتز، برند، محل جراح، هزینه بیهوشی، آزمایش و سایر هزینهها از مواد موثر در قیمت نهایی هستند.
کلام آخر
درمان سرطان سینه یک چالش بزرگ است که نه تنها جسم فرد را تحت تأثیر قرار میدهد، بلکه بر روان و زندگی اجتماعی وی نیز تأثیر میگذارد. در این میان، پروتز سینه بعد از سرطان میتواند نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی بیماران ایفا کند. در این مقاله سعی شد تا بهترین زمان بازسازی سینه بعد از سرطان، مزایا، عوارض، مراحل انجام و … بررسی شود. پروتز سینه میتواند مزایای متعددی از جمله بازیابی ظاهر طبیعی و افزایش اعتماد به نفس را به همراه داشته باشد. در مجموع، استفاده از پروتز سینه میتواند گزینه مناسبی برای بیماران سرطان سینه محسوب شود، اما نیازمند بررسی دقیق شرایط و تصمیم گیری همراه با تیم پزشکی است. امید است با پیشرفتهای آتی در این حوزه، دسترسی و کیفیت این خدمات برای بیماران بهبود یابد.